Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryki faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 6 szt
ryż 1,5 szklanki
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
mielone 0.600 gr
sól do smaku
papryka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: papryki faszerowane

Ryż ugotować w osolonej wodzie.Papryki umyć,odciąć nasady,usunąć gniazda nasienne.Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć.Połączyć ryż ze składnikami i doprawić.Wymieszać dokładnie.Wydrążone papryki napełnić farszem.Ułożyć w posmarowanym oliwą naczyniu do zapiekania.Piec ok 40 minut w piekarniku rozgrzanym do tem.180*C.Polać sosem pomidorowym lub keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 25.06.2013 23:02
ciekawe danie
berys18 16.06.2013 10:17
piekne, apetyczne papryki
IrenaM 04.08.2012 20:56
super są takie nadziewaczki :)
rzenia15 17.09.2011 21:00
pycha
Angelika10 09.09.2011 22:41
Jadłam bardzo mi smakowało.
barbara11561 02.09.2011 21:34
pyszne
smakoszek 21.08.2011 09:52
mniamuśne:)
IZABELA29 20.08.2011 09:33
od czasu do czasu lubię ją zjeść .
Kopiko1983 19.08.2011 12:32
Smaczne! Mniam...
ben-ka 17.08.2011 16:34
moje ulubione jedzonko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak