Sposób przygotowania

Grzyby pokroić w cieniutkie plasterki /ja robie to przy pomocy sztakownicy/. Cebule i czosnek drobno posiekać. Wedzonke pokroic w drobniutka kostkę, podsmażyc na patelni na łyżce oleju, razem z cebulą , aż ta stanie się złota. Dodac grzyby i czosnek, posypać solą i pieprzem i chwilke smażyć /2 minuty/. Ostudzić. Mąkę połączyć z płatkami owsianymi, jajami i mlekiem, dodac grzyby i wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę kłaść na gorący tłuszcz i smażyć cienkie placki. Podawać je z surówką z ogórków, pomidorów, cebuli i paryki, przyprawiona wg swoich upodobań.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !