Sposób przygotowania

Fasolkę oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki,ugotować w osolonej wodzie i odcedzić .
Kiełbasę pokroić na plasterki i razem z cebulą pokrojoną w piórka podsmażyć (można podsmażyć na odrobinie oliwy choć ja najpierw położyłam kiełbasę i jak puściła tłuszcz dodałam dopiero cebulę )pod koniec smażenia posypać mąką i jeszcze chwilkę wszystko smażyć .
W szerokim garnku rozpuścić masło ,dodać pokrojone pieczarki i ugotowaną fasolkę,wszystko razem podsmażyć,trwa to około 5 min,po tym czasie dodać obrane i pokrojone pomidory,podsmażoną kiełbasę i śmietanę ,doprawić do smaku solą,pieprzem i czerwoną papryką ,dusić razem na małym ogniu,aż śmietana się wygotuje,a wszystko zgęstnieje i fajnie się połączy ,przed podaniem posypać zieloną pietruszką .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pomysłóowe i smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Zjadłabym porcyjkę takiego bigosiku.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    ciekawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !