Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć na puszystą masę z cukrem dodając po łyżce wody.
Białka ubić na sztywno z cukrem waniliowym.
Do miski przełożyć utarte żółtka, pianę i przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao.
Delikatnie wszystko połączyć, wylać masę na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą tortownicę.
Piec w temperaturze 180 stopni 40 minut.
Ciasto wystudzić.
Ugotować budynie na mleku, wystudzić.
Zimne budynie utrzeć z miękką Kasią.
Biszkopt przeciąć na pół, pierwszy placek posmarować dżemem, na dżem wyłożyć masę i przykryć drugim plackiem.
Polać przygotowaną lub gotową polewą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Pyszności
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ależ to musi być pyszne!!!
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    poproszę kawałeczek :-) kawę zaparzę sobie sama, chyba, że napijesz się ze mną?
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pycha ciacho.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    wyglada apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Wygląda smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !