Sposób przygotowania

Wodę wlewamy do rondelka, dodajemy cukier i mieszając zagotowujemy. Następnie dodajemy drobno pokruszoną czekoladę i masło. Wszystko mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu aż składniki całkowicie się rozpuszczą i połączą. Gotujemy ok. 5 min. na małym ogniu. Następnie dodajemy mleko w proszku i dokładnie energicznie mieszamy, tak by nie powstały grudki. Dodajemy drobno pokruszone herbatniki, posiekane orzechy /laskowe lub włoskie/ namoczone, odsączone rodzynki oraz skórkę pomarańczową.Wszystko dokładnie mieszamy.Następnie z masy formujemy kopiec. Chłodzimy w lodówce przez ok. godzinę.Dla dekoracji kopiec możemy polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !