Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smerfny tort z jagodami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bisszkopt:
jajko 5
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ptasie mleczko
śmietana 30% 400 ml
jagody 0,5 kg
galaretka różowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Smerfny tort z jagodami

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąc na pół.
Galaretkę przygotowac w 1 szklance wody. Odlac 3-4 łyżki i dolać do tego taka samą ilośc gorącej wody.
Galaretki schłodzić. Śmiatane ubić na wysokich obrotach na puch. Wlać większą częśc galaretki. Zmiksowac i wylac na bsikopt. Resztą posmarowac wierzh. Ułożyc jagody i polac ta odlaną częścia galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 16.08.2011 19:32
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak