Sposób przygotowania

1. Fasolkę szparagową przebierz, odetnij końcówki i usuń ewentualne włókna. Opłucz ją, a następnie obgotuj krótko w osolonym wrzątku (ok 5 min), wyjmij, osącz na sicie, ostudź.
2. Cebulki oczyść, opłucz, osusz starannie, grubo posiekaj. Wrzuć do miski, połącz z zimną fasolką. Płatki migdałów zrumień na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Wsyp do miski z fasolką szparagową oraz cebulką, delikatnie wymieszaj.
3. Przygotuj sos z oliwy, octu i cukru. Dopraw go solą i pieprzem. Polej sałatkę, ozdób połówkami pomidorów.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !