Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy nadziewane wątróbką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 2 szt
watróbki z drobiu 4-5 szt
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżeczki
pieprz do smaku
cebula 1 szt
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy nadziewane wątróbką

Mięso włożyć do miski, dodać 2 łyżki bułki tartej, jajka, przyprawę, przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wyrobić. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, wsypać posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie dodać umyte, pokrojone wątróbki i usmażyć, oprószyć solą i pieprzem. Z masy mięsnej robić niewielkie placuszki, na każdy nakładać wątróbkę z cebulą i formować kulki. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 16.03.2013 17:22
pyszny sposób na przemycenie wątróbki, której moje dzieci nie chcą jeść... :)
IlonaAlbertos 17.10.2012 11:45
Za wątróbką nie przepadam, ale mój mąż byłby zadowolony jedząc takie klopsy.
Łukasz15 22.07.2012 11:11
Świetny przepis
halina17 16.08.2011 17:34
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak