Sposób przygotowania

Mięso włożyć do miski, dodać 2 łyżki bułki tartej, jajka, przyprawę, przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wyrobić. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, wsypać posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie dodać umyte, pokrojone wątróbki i usmażyć, oprószyć solą i pieprzem. Z masy mięsnej robić niewielkie placuszki, na każdy nakładać wątróbkę z cebulą i formować kulki. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Za wątróbką nie przepadam, ale mój mąż byłby zadowolony jedząc takie klopsy.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszny sposób na przemycenie wątróbki, której moje dzieci nie chcą jeść... :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !