Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 1\\2szkl
mleko 1l
cukier
jajko 1
proszek do pieczenia łyżeczka
jabłka 4
cukier puder
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Mleko,mąkę wymieszaną z proszkiem,jajko,cukier miksujemy.Jabłka obieramy,kroimy w plastry i dodajemy do ciasta,mieszamy.Racuchy smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Usmażone posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak