Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowiec z marmoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt kakaowy
polewa czekoladowa
jagody pół szklanki
marmolada
krem do tortów śmietankowy
dżem jagodowy
herbata
mleko-do kremu
masło roślinne do kremu

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowiec z marmoladą

Ciasto szybkie i smaczne;)
Biszkopt, jeśli domowy przekroić na 2 części i nasączyć herbatą. Pierwszą warstwę posmarować 1/3 kremu (gotowy proszek zmiksować z mlekiem i masłem). Następnie marmolada i znów krem (część zostawić). Przełożyć drugim plackiem i wyłożyć resztę kremu, na to dżem jagodowy. Na wierzchu ułożyć umyte owoce i całość ostrożnie polać polewą czekoladową. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 05.05.2012 19:29
smacznie wygląda
treonina 21.08.2011 14:36
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak