Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek Wielkanocny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka tortowa 60 dkg
cukier puder 15 dkg
jajko 4
margaryna 1 kostka
miód 7 dkg
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
masa
mleko 1 l
grysik 8 łyżek
cukier puder 10 łyżek
masło 1 kostka
reszta:
polewa czekoladowa
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek Wielkanocny

Wyrobić ciasto i podzielić na 4 części. Każdą z nich upiec osobno.
Ugotować mleko z grysikiem. Ostudzić. Utrzeć masło z cukrem pudrem, dodać grysik i olejek i ucierać.

Przekładac ciasto+ masa. Na wierzchu polać polewą (pół kostki masła, 3 łyżki cukru, łyżka mleka- zagotować dodać 2 łyżki kakao) posypać kokosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oilliwka 27.02.2013 09:46
Pysznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak