Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
mąka 30 dkg
cukier waniliowy 1
mleko 1 szklanka
cukier puder 20 dkg
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
kakao 2 łyżki
margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa

Margaryne utrzec z cukrem pudrem, cukrem wnailiowym i żółtkami. Dodać szklankę mleka, make wymieszana z proszkiem do pieczenia. Dodać szklankę mleka. Ubic pianę z białek. Dodać do ciasta. Do 1/3 dodac kakao. Jasne ciasto wlac do formy i na nie ciasto ciemne. Piec ok. godziny w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 16.08.2011 17:12
ale się ładnie prezentuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak