Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skubaniec

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
Piana:
dżem jabłkowy 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Skubaniec

ciasto:
1 margaryna
3 szklanki mąki
4 żółtek
2 łyżki cukru
proszek do pieczenia
2 łyżki kakao
Piana:
4 białek
1/2 szklanka cukru


Margarynę wyjmujemy z lodówki na kilka godzin przed robieniem ciasta aby zmiękła. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i wymieszane z cukrem żółtka. Ugniatamy ciasto. Dzielimy na 3 równe części. Do jednej dodajemy kakao. Wyrabiamy kakaowe ciasto. Wszystkie trzy ciasta spłaszczamy i wkładamy na 2 godziny do zamrażalki.Blachę wykładamy papierem do pieczenia i ścieramy na tarce jedna jasna część. Na nią rozsmarować dżem. Następnie ścieramy ciemne ciasto, a na nie wykładamy ubitą z białek i cukru pianę. Wszystko zakrywamy startym jasnym ciastem.. Pieczemy około 50 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.09.2013 18:25
Dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak