Sposób przygotowania

Nektarynki wypestkować i pokroić w kawałki. Zalać wodą ( 1,5 szklanki ) , osłodzić i gotować 5 minut. Mąkę ziemniaczaną rozrobić z 1/2 szklanki wody i wlać do gotujących się owoców .Mieszając gotować na małym gazie aż kisiel zgęstnieje. Można dodać kilka kropli barwnika spożywczego- oranżowego jeśli używamy mąkę ziemniaczaną a nie kisiel .
Wylać do czarek na kaszę mannę .
Zostawić do ostygnięcia .Udekorować .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    wow
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wygląda pięknie! Uwielbiam kaszę manną :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !