Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie chińskie z mięsem mielonym i ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
mieszanka chińska 1 opakowanie
cebula biała 2 sztuki
olej do smażenia
papryka konserwowa 4 sztuki
pomidory 2 sztuki
ryż 300 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Danie chińskie z mięsem mielonym i ryżem

Ryż ugotować i odcedzić. Mieszankę chińską wysypać na rozgrzany olej i smażyć około 30 min. Dodać do niej pokrojone w paski pomidory i paprykę konserwową (odcedzoną z zalewy). Na drugiej patelni podsmażyć na rumiany kolor wcześniej obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy ta się zarumieni dodać do niej mięso mielone i wymieszać na jednolitą masę. Dodać sól i pieprz do smaku. Patelni w której smaży się mięso z cebulą musi być dość głęboka, bo kiedy mięso wystarczająco się w niej podsmaży przekładamy z drugiej patelni warzywa i chińszczyzną i dodajemy 3-4 łyżki ketchupu. Razem wszystko mieszamy i smażymy jeszcze jakieś 2-3 minuty. Na talerze wysypać ryż a na niego nanieść mięso z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak