Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na pół
Przygotować zelatynę. Jajka sparzyć. Białka ubić na sztywno. Dodać cukier puder. Jeszcze trochę pomiksować. Pod koniec dodać żelatynę i zmiksować.
Biszkopt przełożyć tężejącym ptasim mleczkiem, nałożyć biszkopt i posmarować ptasim mleczkiem. Udekorować ćwiartkami truskawek (jeśli wolimy nie czekac aż ptasie mleczko będzie tężejące można wylac je na biszkopt w tortownicy). Włożyc do lodówki do stężenia.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !