Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki francuskie z dzemem jabłkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
dżem jabłkowy 1 słoik
cukier puder do smaku
mąka do posypania stolnicy
białko kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki francuskie z dzemem jabłkowym

Z ciasta francuskiego , niemrożonego musimy wycinąć równe kwadraty. Pierwszy bok smarujemy dżemem. Kwadraty zwijamy po przekątnej, zaczynając od posmarowanej strony i zaginamy brzegi formując rogaliki. Następnie układamy rogaliki na formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.

Roztrzepanym białkiem smarujemy wierzch każdego z rogalków i oczywiście posypujemy cukrem pudrem/ cukrem.

Rogaliki pieczemy w temperaturze 200°C
Czas pieczenia - około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 04.06.2013 09:56
Lubię takie rogaliki :)
Wiesława1 10.06.2012 19:20
super
Robert10 19.01.2012 21:40
pyszniutkie
junox 17.01.2012 20:19
bardzo dobre
smakoszek 21.11.2011 12:04
fajniutkie do kawki
Wojt@s
Wojt@s 11.11.2011 20:00
pycha
Wacław 04.10.2011 09:55
pyszny deserek
Lidia6 25.09.2011 10:32
pychota
dianix 27.08.2011 10:30
zapewniam,że z francuskiego Mirosławo:)
mirosława4 26.08.2011 23:22
pyszne ale na zdjęciu wyglądają jak z ciasta zwykłego:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak