Sposób przygotowania

Galaretki przygotowac w połowie podanej wody. Wylać na głęboki talerz i zostawić do stężenia.
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąc na pół.
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna i puszysta. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Galaretki pociąć na kwadraty i sypac je do śmietany. Wymieszać.
Biskzopty przełożyć smietaną. Na wierzchu ułożyć brzoskwinie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !