Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, ze smażyć i wyłożyć na mięso. Ryż ugotować na pół miękko i również wyłożyć do mięsa. Dodać sól, pieprz i całość wyrobić na jednolitą masę. Kapustę obmyć pod bieżącą wodą, oderwać pierwsze liście i sparzyć w garnku z gotującą się wodą. Po sparzeniu wyciąć nożem nerw z liści kapusty. Następnie na liście wykładać garść mięsa i zawijać części boczne liścia do środka a następnie z góry na dół przeturlać na wzór rulonu. Gotować gołąbki przez około 1 h na wolnym ogniu. Do wody dodać koncentrat i gotować jeszcze 15 minut. Podawać z ziemniakami, z chlebem, same, lub z ryżem i kaszą. (Śmietanę można dodać z koncentratem, ale nie każdy lubi ze śmietaną sos)

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ciekawe
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    mic

    lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !