Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z bakaliami i brzoskwiniami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
margaryna 1 kostka
żółtko jajek 5
mąka tortowa 3 szklanki
cukier puder 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ser
ser biały 1,5 kg
jajko 4
cukier puder 1 szklanka
budyń śmietnkowy 1
olejek pomarańczowy 1
rodzynki 100 g
Piana:
białko 5
cukier 5 łyżek
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z bakaliami i brzoskwiniami

Składniki na ciasto zagniesć razem i podzielic na dwie części. Włożyc je do zamrażarki na godzinę. Po tym czasie połowę wyłożyc na blachę.
Bialka z cukrem ubic na sztywno. W osobnej misce utrzeć ser, dodać żółtka, budyń i olejek. Wszystko razem ubić. Dodać białka i rodzynki i wymieszać. Wylac na ciasto.
Na serze ułożyc brzoskwinie. Ubić pianę z białek z cukrem i kisielem i wylac na owoce. Druga połowę ciasta pokruszyc na pianę. Piec ok. 1 godziny w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 16.08.2011 11:04
rarytas :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak