Sposób przygotowania

Margarynę roztopić na wolnym ogniu. Do jajek dodać cukier i ubić je do całkowitego rozpuszczenia kryształów cukru. Dodać szczyptę soli do lepszego ubicia piany. Dodać obie mąki z łyżką proszku do pieczenia. Następnie dodać cukier waniliowy i roztopiony tłuszcz (margarynę) i odrobinę wody, miksować. Ciasto musi być wyraźnie gęstsze od naleśnikowego. Ciasto zostawić na kwadrans do postania, w tym czasie rozgrzać gofrownicę i za pomocą pędzelka przez każdym polaniem ciasta na foremki posmarować je pędzelkiem olejem. Po wyjęciu dobrze położyć je oparte w skosie w powietrzu do wyschnięcia - wtedy są bardziej chrupiące. Ja uwielbiam gofry z bitą śmietaną i owocami, ale też z dżemem. Na zdjęciach ananasy, truskawki, banany, nektarynki, dżem truskawkowy i malinowy oraz śnieżka. Ewentualnie posypać tylko cukrem pudrem. :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    pycha!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !