Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem do miski, dodać żółtka, posiekane masło i cukier. Zagnieść na gładkie ciasto. Wstawić na 30 min. do lodówki. Po tym czasie rozwałkować ciasto na prostokątny placek na blachę z piekarnika (którą uprzednio należy wyłożyć pergaminem). Ponakłuwać placek widelcem, aby równo wyrósł, wstawić do nagrzanego piekarnika do 180*C i piec ok. 15-20 minut, aż wierzch będzie złocisty. Takie ciasto może służyć jako baza do robienia kruchych ciasteczek, albo po upieczeniu można pokroić w kwadraty i zajadać jako herbatniki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    troszkę inny przepis niż znam, może to ciasto nie będzie się tak kleić jak moje ?:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam12

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    pzrepis na kruche ciasto to podstwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !