Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rzodkiewki, jajek i sałaty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
sałata lodowa 1 szt.
majonez 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cukier 1 szczypta
ocet winny 1 łyżeczka
śmietana 12% 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rzodkiewki, jajek i sałaty

Rzodkiewki umyć, pokroić na plasterki. Sałatę umyć, porwać. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w ćwiartki lub ósemki. Umieścić wszystko w misce. Majonez wymieszać ze śmietaną, cukrem, octem, solą i pieprzem. Polać sosem sałatkę. Udekorować kawałkami jajek. Podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miodunka 01.01.2015 19:40
Dobry pomysł na śniadanie!!
Maniek2 29.03.2012 20:43
pyszna
paula99926 23.03.2012 19:20
idealna na wiosnę
anna186 09.12.2011 22:42
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak