Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane ogórki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka
papryka czerwona 1\\2 sztuki
papryka mielona 1 łyżeczka
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat do smaku
sos
koperek 1/2 pęczka
śmietana 30% 2 łyżki
mąka 1 łyżka
woda 1/2 litra
przyprawy do smaku
masło 1 łyżka
cebula 1 sztuka
ogórki 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane ogórki

Ogórki obrać i wydrążyć środki,przed nałożeniem farszu delikatnie posypać solą i pieprzem .
Pierś z jednego kurczaka pokroić w małą kostkę,połączyć z drobno posiekaną cebulą i papryką też pokrojoną w kostkę,całość wymieszać z przyprawami (przyprawa do drobiu,papryka mielona i pieprz),farszem napełnić ogórki które ułożyć w naczyniu w którym będziemy je zapiekać ,zalać sosem koperkowym .
Zapiekać w temp200st do 20 min..
Sos koperkowy.
zagotować wodę z masłem ,dodać koperek i mąkę rozmieszaną ze śmietaną i 2-3 łyżkami wody,doprawić do smaku i zagotować .

Bardzo dobrze smakuje podane z ziemniakami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 07.05.2012 10:06
fajne
LuKaSz4761 07.05.2012 10:06
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak