Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos żurawinowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki z zalewy octowej kilka
sos z zalewy od śliwek 2 łyżki
Skórka pomarańczowa kandyzowan 1 łyżka
powidła śliwkowe 1 łyżka
dżem jagodowy 1/2 szklanki
konfitura żurawinowa 1/2 szklanki
powidła 1 różane

Przepis i sposób przygotowania na: sos żurawinowy

Śliwki kroimy na pół wyciągamy pestki i kroimy jeszcze raz na pół.Wszystkie składniki mieszamy i przechowujemy w słoiku w lodówce.Fajny sosik do pasztetów i zimnych mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 31.12.2011 23:50
ciekawe
dorotka0000025 06.10.2011 15:26
swietne
Krystyna32 30.09.2011 12:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak