Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa truskawkowa do ciast

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mrożone truskawki 1 kg
galaretki truskawkowe 3 op
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa truskawkowa do ciast

Lekko zamrożone truskawki miksujemy i przekładamy do rondla. Wlewamy wodę i gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając.Do gorącej masy wsypujemy galaretki i mieszamy aż całkowicie się rozpuszczą. Tężejącą masą zalewamy ciasto. Do masy możemy użyć także świeżych owoców.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 19.10.2011 23:24
bardzo ciekawa, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak