Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa czekoladowa z rumem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,75 szklanki
cukier 0,75 szklanki
cukier waniliowy 1 op
mleko w proszku 1 szklanka
kakao 3 łyżki
olej 3 łyżki
rum 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa czekoladowa z rumem

Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Kakao mieszamy z mlekiem w proszku i dodajemy porcjami do gotującego się mleka, ciągle energicznie mieszamy by nie utworzyły się grudki.Gdy składniki dobrze się połączą zestwiamy z ognia dodajemy olej i rum.Ponownie dokładnie mieszamy.Gdy masa przestygnie wykorzystujemy ją do ciast i deserów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 28.08.2012 07:18
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak