Sposób przygotowania

Ziemniaki kroimy w plastry, kiełbasę oraz boczek w kostkę. Śmietanę mieszamy z ziołami prowansalskimi. Cebulę kroimy w piórka. Ser żółty w plasterki. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno warstwami plastry ziemniaków, polewamy śmietaną, a na to wymieszaną kiełbasę z boczkiem i odrobiną cebuli. Następna warstwa – ziemniaki polewamy śmietaną, mieszanka mięsna. Na wierz kładziemy cebulę i plasterki sera. Zapiekamy ok. 30 minut w 220°C. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Lubię takie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie zapiekanki.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    zachęcająca ta zapiekanka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    a czy cebula jest surowa? bo ja dodaję już lekko podduszoną
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    pyszna zapiekanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    @jolajka tak cebulę dodaję surową. Po upieczeniu zapiekanki jest ona mięsista (nie wysuszona), ale nie czuć w niej już goryczy ani gorzkości. Jest tak jakby lekko uduszona.
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczny, solidny zestaw składników.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Wygląda smakowicie i pewnie tak smakuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Dobra nie tylko dla zbója :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    aż mi ślinka cieknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ojj-dawno nie robiła, a lubię i to bardzo ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszna :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    syte to jedzonko:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !