Sposób przygotowania

Składniki:
* 1 mała główka kapusty pekińskiej
* 2 marchewki
* 1 duży lub 2 średnie ogórki małosolne
* duża garść lub dwie posiekanej natki pietruszki
* 2-3 łyżki soku z cytryny
* sól,pieprz ziołowy
* 1 płaska łyżeczka cukru
* olej

Kapustę oczyścić,osuszyć i poszatkować.Obficie posypać solą i wygnieść ją ręką,by zmiękła i puściła sok.Odstawić na ok.0,5 godziny, odlać płyn. Marchewki oskrobać,opłukać i zetrzeć na grubej,jarzynowej tarce. Podobnie ogórki małosolne.Natkę posiekać i dodać do pozostałych składników. Polać sokiem z cytryny,oprószyć cukrem i obficie pieprzem ziołowym,dosolić do smaku.Polać olejem i dobrze wymieszać.Schłodzić i ponownie wymieszać.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    surówki to moja słabość, chyba wszystkie lubię:)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ciocia Jadzia wie co dobre:):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !