Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż teriyaki.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż
sos teriyaki
fasolka szparagowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż teriyaki.

Składniki:
* 1 torebka ugotowanego na sypko ryżu
* 1/3 puszki kukurydzy konserwowej
* 20 dag ugotowanej wcześniej fasolki szparagowej
* olej do smażenia
* 3-4 łyżki teriyaki
* 2 szczypty czosnku granulowanego
* szczypta pieprzu ziołowego


Fasolkę szparagową pokroić na 2 centymetrowe kawałki, kukurydzę osączyć.Wymieszać z ryżem,doprawić czosnkiem granulowanym pieprzem ziołowym. Polać sosem teriyaki i smażyć na oleju. Podawać np. do mięs z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 07.11.2011 19:49
super
angelika14 27.09.2011 16:06
proste i smaczne
angelika14 27.09.2011 16:06
proste i smaczne
Agnieszka_B 23.08.2011 14:34
Chętnie wypróbuję przepis, a zapowiada się bardzo smacznie:)
Beatris 16.08.2011 11:11
Proste i smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak