Sposób przygotowania

Składniki:
* 2 l pojemnik rabarbaru obranego, opłukanego i pokrojonego w kostkę
* 0,5 kg cukru

Rabarbar zasypać cukrem i odstawić, aby puścił sok. Ja zostawiłam na noc w lodówce. Wylać całość na patelnię i smażyć co pewien czas mieszając. Rabarbar się rozgotuje a część soku odparuje. Całość stworzy postać gęstego musu. Gorącym należy napełniać słoiczki o poj. ok.330ml i od razu zakręcać. Ustawić do góry dnem do ostygnięcia. Przechowywać w chłodnym miejscu np. w piwnicy. Z tej ilości wyszły mi 3 słoiczki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetny, ja nigdy nie robiłam, a bardzo lubię rabarbar
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    świetny na zapasy zimowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    `bardzo przydatny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !