Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z żołądków drobiowych z mieszanką warzyw

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Szybki gulasz z żołądków drobiowych z mieszanką warzyw ze słoika, czyli marchewką, groszkiem i kukurydzą.

Składniki:

żołądki drobiowe 500 g
cebula 1 szt
sól, pieprz i Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
mąka 4 łyżki
śmietana 4 łyżki
oliwa 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Mieszanka: 1 słoiik
marchew 1 słoiik
groszek 1 słoiik
kukurydza 1 słoiik
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z żołądków drobiowych z mieszanką warzyw

1. Umyte i oczyszczone żołądki podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojoną cebulę i jeszcze chwilę podsmażamy.

2. Wlewamy ok. 1 litra wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, trochę przyprawy uniwersalnej Kucharek i dusimy do miękkości.

3. Gdy żołądki będą miękkie dodajemy mieszankę warzyw doprawiamy do smaku pieprzem.

4. Rozrabiamy mąkę i śmietanę z odrobiną wody i zagęszczamy gulasz.

5. Zagotowujemy i gulasz jest gotowy do podania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.02.2012 10:57
akurat szukam pomysłu na jutrzejszy obiad, super
cukiereczek 30.12.2011 14:11
mniam
Justyna223 13.10.2010 05:56
bardzo lubię żołądki więc na pewno całe danie jest pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak