Sposób przygotowania

Do miski wlać białka z jajek, dodać szczyptę soli i ubijać na sztywną pianę dodając po 1 łyżce cukru i cukier waniliowy. Następnie ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 10-15 minut. Po upieczeniu wyłożyć mak i zwinąć w rulon, zawinąć w pergamin lub ściereczkę, odłożyć w chłodne miejsce. Następnie rozwinąć z papieru, polukrować, posypać kokosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    moje ulubione !
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    W jakiej wielkości blaszce pieczesz biszkopt?
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    biszkopt na roladę piekę w blaszce o wymiarach 28x40 cm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Dziękuję bardzo.Pozdrawiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Robiłam podobną. Smakuje wspaniale.
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wspaniała roladka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !