Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos bolognese do spaghetti

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej rzepakowy 2 łyżki
cebula biała 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
mięso mielone od szynki 0,5 kilograma
Majeranek suszony Prymat do smaku
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
woda zimna
przecier pomidorowy 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sos bolognese do spaghetti

Olej rozgrzać na patelni, dodać pokrojoną w kosteczkę czerwoną i białą cebulkę i lekko zeszklić. Dodać surowe mięso mielone od szynki. Dokładnie podsmażyć rozdzielając mięso na drobne kawałeczki. Dodać przecier pomidorowy i trochę zimnej wody (zależnie od gęstości przecieru oraz upodobań). Doprawić do smaku świeżo przeciśniętym czosnkiem, majerankiem i oregano. Dusić do miękkości mięsa. Doprawić do smaku solą pod sam koniec duszenia. Podawać z makaronem spaghetti.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 05.01.2012 17:55
wspaniały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak