Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tiramisu z winogronami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 250g
jajko 2 sztuki
cukier 2 łyżki
kawa ricore 3 łyżki
winogrona zielone kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: tiramisu z winogronami

Kawę należy zaparzyć w szklance wody i odstawiamy do ostygnięcia. Biszkopty moczymy w kawie i układamy na blaszce. Białka ubijamy na pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy serek i mieszamy. Do masy delikatnie należy wmieszać pianę z białek. Masę serową wykładamy na biszkopty. Wstawiamy na 3 godziny do lodówki. Gdy masa stężeje łyżką układamy serek z biszkoptami do pucharków. Z boku pucharka wciskamy suchy biszkopt. Na wierzchu układamy kawałki winogron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.09.2013 00:50
Fajny deser.
Henryka2 15.08.2011 19:56
Pięknie wygląda i pewnie tak samo smakuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak