Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pietruszkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka 0,5 kg
szczypior 1 pęczek
majonez 1 słoik mały
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórki 3 szt
papryka czerwona 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pietruszkowa

Pietruszki szorujemy, gotujemy, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.Szczypiorek drobno siekamy. Ogórki kroimy w kostkę. Papryki oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy majonez, doprawiamy według uznania i mieszamy.Jeśli wolimy pikantniejsze smaki zamiast papryki świeżej możemy użyć konserwowej, zamiast ogórków kiszonych - ogórki konserwowe a do majonezu dodać łyżkę musztardy lub pikantnego keczupu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak