Sposób przygotowania

Do miseczki wlać oliwę, dodać musztardę, zioła prowansalskie, sól, pieprz, szczyptę cukru, wymieszać. Umytą i osuszoną sałatę ułożyć w salaterce. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, pomidory w ósemki. Jajka obrać i pokroić w ćwiartki a cebulę w krążki. Na liście sałaty wyłożyć ziemniaki, pomidory, jajka, odlanego z zalewy tuńczyka. Na wierzch wyłożyć krążki cebuli. Wszystko zalać przygotowanym sosem, delikatnie wymieszać. Podawać pieczywem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiej sałatki jeszcze nie robiłam.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapowiada się smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !