Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową umyć, usunąć końcówki, wsypać do garnka i zalać wodą aby ją lekko przykryła. Gotować ją w wodzie z dodatkiem kostki warzywnej, po ugotowaniu fasolka nie może być miękka, powinna być chrupiąca. W między czasie przygotować rumianą bułkę tartą do polania fasolki. W rondelku rozpuścić 1/4 kostkę margaryny, dodać bułkę tartą i doprowadzić do zrumienienia bułki, cały czas mieszać aby się nie przypaliła, gdy jest gotowa posypać nią ugotowaną, odcedzoną z wody fasolkę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    do tej pory bawiłem się z dodawanie smaku do bułki tartej a zapomniałem że fasolkę tez można ugotować w czymś więcej niż wodzie :o)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !