Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeniowy sos do gotowanych kartofli i mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płyn z przyprawami ze smażenia resztki
soser 3 łyżeczki
bulion drobiowy 1 z pietruszką

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeniowy sos do gotowanych kartofli i mięsa

Ze smażonego kurczaka pozostały na patelni resztki z przyprawami, można je wykorzystać do zrobienia sosu do polania kartofli Dolałać pół litra wrzącej wody, dodać 1 opakowanie (mały okrągły krążek) bulionu drobiowego Babuni z pietruszką i gotować na małym ogniu. Aby zagęścić sos i nadać mu aromatu dodać 3 łyżeczki sosera, który w gorącym płynie nie tworzy grudek. Chwilkę jeszcze podgotować aż uzyska się odpowiednią gęstość. Przelać sos do sosjerki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak