Sposób przygotowania

Duże udka kurczaka podzielić na pałki i podudzie (na 8 kawałków). Zrobić marynatę z 3 łyżeczek przyprawy do kurczaka, 3 łyżek oliwy z oliwek i 3 łyżek wody, dokładnie wymieszać składniki, każdy kawałek mięsa posmarować marynatą, ułożyć w misce i wstawić ją do lodówki na około godzinę. Wyjąć kurczaka i usmażyć na patelni grillowej z obu stron, następnie podlać niewielką ilością wody, przykryć pokrywką, trzymać na małym ogniu tak długo aż woda odparuje a mięso będzie miękkie. Mięso usmażone przełożyć na podłużny półmisek, podawać z dodatkiem ugotowanych kartofli z kostką do kartofli i połówkami kilka dni wcześniej przygotowanych małosolnych ogórków obranych ze skórki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    apetycznie podane
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Proste i smaczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !