Sposób przygotowania

Jeżyny przebrać, usunąć szypułki i zasypać cukrem.Na 2-3 godziny pozostawić w cieple. Kiedy podejdą sokiem przełożyć do garnka, dodać miód i króciutko zagotować (ok 5min).Przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić dkładnie, odwrócić do góry dnem i tak wystudzić. Nie trzeba pasteryzować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Moje niestety zmarzły, chociaż się napatrze na twoje
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ,dziękuję za ten bardzo ciekawy i ambitny przepis! Żal,że tak rzadko wstawiasz tu przepisy, wiele tracimy!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    Super szkoda że u mnie nigdzie nie można kupić tych owoców
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    U mnie też jeżyn w tym roku nie było.... A chętnie zrobiłabym taki zapas na zimę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajne
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    misia53, czy aż tak bardzo trudno Ci wymyślić własny tekst, ,tylko posługujesz się moim komentarzem?! A z Twoich innych postów wynika takie bogactwo młodzieżowego słownictwa, nota bene wcale do mocno starszej Pani nie pasującego! Komentarz dodałam nie spostrzegając ,że to Twój przepis, w przeciwnym wypadku na kilometr z komentarzem bym nie podeszła!
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Tylko raz spotkałam na bazarze jeżyny.W tym roku u mnie praktycznie nie ma malin i jeżyn.
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Agnieszka, nie ma zapasu, wyszły tylko 2 małe słoiczki!
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Cyganisz jak z nut... w komentarzu zwracasz się do mnie po imieniu i nie wiedzialaś czyj przepis...hihi resztę nie komentuję choć możnaby wiele . Świat jest wielki i starczy miejsca dla nas omijając się ... Nie dokuczaj mi proszę takimi komentarzami ja na pewno nie będę Cię zaczepiać . Uciekłam z Gotujmy przez Ciebie a Ty i tu mnie dopadniesz . Daj mi święty spokój!!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • -1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    misia53 nie mam ochoty z Tobą polemizować.Powiem Ci tylko,że ucieka tylko winny. Robiłaś krecią robotę, pisałaś \"skargi\" i kiedy zostałam moderatorem, po prostu strach przed odwetem Cię wygonił, nie ja. Tylko,że ja nie jestem Tobą i za plecami pod nikim nie kopie, a w oczy, jak to zrobić, jak komuś wzrok ucieka. To wszystko co Ci miałam dom powiedzenia.Napisałaś na ogóle, tu Ci też odpoiwiadam. Mam zamiar, jak do tej pory robiłam, omijać Cię duuuuuuuużym łukiem, radzę Ci to samo w stosunku do mnie. I jakiś lek na histerię, radzę wprowadzić, bo ostatnie zdanie Twojej odpowiedszi świadczy o histerii w rozkwicie! Gdzie ja Ci jakiś spokój zabieram?! Napisałam komentarz pierwszy i jedyny raz. Nie ośmieszaj się tu, wystarczająco ośmieszasz się np. na FB młodzieżowymi wyrażonkami, nie licującymi z poważną Panią na zdjęciu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Jeżyny pyszne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    natkapietruszki@op.pl

    dziekuje za ten przepis, na pewno spróbuje, juz nie moge sie doczekac.czy mozna podawac te jezyny z kisielem?
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza620

    bardzo mi się podoba ten przepis - kupuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Znakomita zaprawa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !