Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżyny na zimę

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jeżyny 50 dag
cukier 20 dag
miód naturalny plynny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżyny na zimę

Jeżyny przebrać, usunąć szypułki i zasypać cukrem.Na 2-3 godziny pozostawić w cieple. Kiedy podejdą sokiem przełożyć do garnka, dodać miód i króciutko zagotować (ok 5min).Przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić dkładnie, odwrócić do góry dnem i tak wystudzić. Nie trzeba pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:17
Znakomita zaprawa.
mysza620 09.04.2013 09:35
bardzo mi się podoba ten przepis - kupuję :)
[email protected] 22.01.2013 14:55
dziekuje za ten przepis, na pewno spróbuje, juz nie moge sie doczekac.czy mozna podawac te jezyny z kisielem?
Anna169Hosz 18.09.2012 10:28
Jeżyny pyszne.
Henryka2 27.08.2011 14:42
misia53 nie mam ochoty z Tobą polemizować.Powiem Ci tylko,że ucieka tylko winny. Robiłaś krecią robotę, pisałaś \"skargi\" i kiedy zostałam moderatorem, po prostu strach przed odwetem Cię wygonił, nie ja. Tylko,że ja nie jestem Tobą i za plecami pod nikim nie kopie, a w oczy, jak to zrobić, jak komuś wzrok ucieka. To wszystko co Ci miałam dom powiedzenia.Napisałaś na ogóle, tu Ci też odpoiwiadam. Mam zamiar, jak do tej pory robiłam, omijać Cię duuuuuuuużym łukiem, radzę Ci to samo w stosunku do mnie. I jakiś lek na histerię, radzę wprowadzić, bo ostatnie zdanie Twojej odpowiedszi świadczy o histerii w rozkwicie! Gdzie ja Ci jakiś spokój zabieram?! Napisałam komentarz pierwszy i jedyny raz. Nie ośmieszaj się tu, wystarczająco ośmieszasz się np. na FB młodzieżowymi wyrażonkami, nie licującymi z poważną Panią na zdjęciu.
agnieszka214 27.08.2011 06:57
smaczne
misia53 22.08.2011 19:05
Cyganisz jak z nut... w komentarzu zwracasz się do mnie po imieniu i nie wiedzialaś czyj przepis...hihi resztę nie komentuję choć możnaby wiele . Świat jest wielki i starczy miejsca dla nas omijając się ... Nie dokuczaj mi proszę takimi komentarzami ja na pewno nie będę Cię zaczepiać . Uciekłam z Gotujmy przez Ciebie a Ty i tu mnie dopadniesz . Daj mi święty spokój!!!!!
Henryka2 21.08.2011 10:46
Agnieszka, nie ma zapasu, wyszły tylko 2 małe słoiczki!
Henryka2 21.08.2011 10:43
Tylko raz spotkałam na bazarze jeżyny.W tym roku u mnie praktycznie nie ma malin i jeżyn.
Henryka2 21.08.2011 10:39
misia53, czy aż tak bardzo trudno Ci wymyślić własny tekst, ,tylko posługujesz się moim komentarzem?! A z Twoich innych postów wynika takie bogactwo młodzieżowego słownictwa, nota bene wcale do mocno starszej Pani nie pasującego! Komentarz dodałam nie spostrzegając ,że to Twój przepis, w przeciwnym wypadku na kilometr z komentarzem bym nie podeszła!
agnieszka214 21.08.2011 06:44
fajne
Agnieszka_B 21.08.2011 00:41
U mnie też jeżyn w tym roku nie było.... A chętnie zrobiłabym taki zapas na zimę:)
Katarzyna/kate1980 20.08.2011 16:22
Super szkoda że u mnie nigdzie nie można kupić tych owoców
misia53 18.08.2011 12:15
,dziękuję za ten bardzo ciekawy i ambitny przepis! Żal,że tak rzadko wstawiasz tu przepisy, wiele tracimy!
Jolanta_P-S 15.08.2011 18:47
Moje niestety zmarzły, chociaż się napatrze na twoje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak