Sposób przygotowania

Pół szklanki ciepłego mleka, rozkruszone drożdże i połowę mąki wymieszać. Odłożyć do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość dodać szczyptę soli, pozostałą mąkę, resztę mleka oraz 1 jajko, wyrobić. Pod koniec wyrabiania wlać roztopione, przestudzone masło. Na patelni rozgrzać smalec, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie wsypać drobno pokrojone pieczarki i smażyć około 5 minut. Ugotowane mięso przemielić w maszynce, połączyć z pieczarkami i chwilę podsmażyć. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Po ostudzeniu dodać jajko, wymieszać. Wyrośnięte ciasto rozwałkować, wyłożyć farsz i zrolować. Następnie pokroić na kawałki około 10 cm, posmarować roztrzepanym jajkiem. Ułożyć na przygotowanej blaszce. Piec w temp 180 stopni około 20 minut. Podawać do czystych zup.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    dobre do barszczu i nie tylko :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszą być smaczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !