Sposób przygotowania

Masło utrzeć na pulchną masę i bardzo starannie połączyć z rozdrobnionymi: szpinakiem, cebulą, czosnkiem i bazylia. Ser obrać ze skórki i dokładnie utrzeć z przygotowanym masłem ziołowym. Całość doprawić słodką lub ostrą papryką, solą, pieprzem, dodać kilka kropli soku z cytryny.

Można również przyprawić musztardą, z otrzymanej masy można uformować ponownie krążek sera lub też kształtować w niewielkie baryłeczki i obtaczać w bułce tartej. Podawać z kawałkiem korniszona, papryki czy marynowanym grzybkiem. Masło to można wykorzystać na kanapki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ciekawy przepis,ze szpinakiem nigdy jeszcze nie robiłam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    No,no pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !