Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło ziołowe z serem Camembert

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

# 12,5 dag masła, # 2-3 liście szpinaku,
sól, pieprz
# sok z cytryny, ewentualnie musztarda
cebula 1 sz.
czosnek 3 ząbki
bazylia świeża 1 łyżeczka
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Masło ziołowe z serem Camembert

Masło utrzeć na pulchną masę i bardzo starannie połączyć z rozdrobnionymi: szpinakiem, cebulą, czosnkiem i bazylia. Ser obrać ze skórki i dokładnie utrzeć z przygotowanym masłem ziołowym. Całość doprawić słodką lub ostrą papryką, solą, pieprzem, dodać kilka kropli soku z cytryny.

Można również przyprawić musztardą, z otrzymanej masy można uformować ponownie krążek sera lub też kształtować w niewielkie baryłeczki i obtaczać w bułce tartej. Podawać z kawałkiem korniszona, papryki czy marynowanym grzybkiem. Masło to można wykorzystać na kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 19.08.2012 15:41
bardzo fajne
pacpaw 10.06.2012 23:00
pomysłowe
Małgorzata77 09.07.2011 09:06
ciekawe
smakoszek 01.07.2011 15:18
No,no pyszne
ben-ka 15.05.2011 10:12
ciekawy przepis,ze szpinakiem nigdy jeszcze nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak