Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie a następnie tłuczemy z masłem i jogurtem. Z papryk usuwamy gniazda nasienne a miąższ kroimy w kostkę. Szynkę również kroimy w kostkę. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na nim warzywa z szynką, posypujemy przyprawą do grilla. Naczynie żaroodporne natłuszczamy, układamy w nim połowę ziemniaków, na nich warzywa z szynką i przykrywamy je resztą ziemniaków. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i dokładnie mieszamy ze śmietaną i jajkiem.Powstałym sosem polewamy zapiekankę. na wierzchu układamy połówki pomidorów koktajlowych. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy do zrumienienia ok. 15 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    eewelina

    ja spróbuję nawet na obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    musi być dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !