Sposób przygotowania

1. Dymki umyj, osusz i pokrój na spore kawałki.
2. Filety z kurczaka umyj, osusz, po czym pokrój je na małe, wąskie kawałki. Oprósz je delikatnie solą. Następnie każdy z nich owiń plasterkiem szynki.
3. Tak przygotowane kawałki kurczaka z szynką ponadziewaj na zmianę z kawałkami dymki na szpadki szaszłykowe.
4. Na patelni rozgrzej olej. Smaż na nim mięsne szaszłyki przez ok 10 min, często je odwracając. Przed podaniem lekko oprósz je pieprzem. Danie możesz podawać np z pieczywem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    lubię takie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    proste szybkie fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Super danie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    lubię takie szaszłyki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !