Sposób przygotowania

1. Jabłka umyj i osusz. Ostrożnie odetnij ich wierzchy, po czym wydrąż środki wraz z gniazdami nasiennymi. W powstałe otwory nałóż po łyżce żurawiny.
2. Jabłka wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz ok 25 min. (aż staną się miękkie).
3. W czasie, gdy jabłka się pieką, usmaż na chrupko pokrojone na plastry kawałki kaszanki.
4. Na oddzielnej patelni usmaż na złoty kolor cebule pokrojone w krążki.
5. Kaszankę podawaj obłożoną usmażoną cebulą wraz z gorącymi, upieczonymi jabłkami z żurawiną. Danie serwuj udekorowane natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Ciekawy pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    tak jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !