Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w sosie koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 kg
sos
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
śmietana 1 szkl
koper 1 pęczek
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w sosie koperkowym

Młodą cukinię pokroić w plasterki. Wrzucić na wrzącą, osoloną wodę i obgotować przez ok 3 min. Odcedzić.
Przygotować sos: rozpuścić w rondlu masło, dodać mąkę, wymieszać aby nie było grudek. Wlać śmietanę i zagotować. Dodać drobno posiekany koperek, doprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem. Do gotowego sosu wrzucić cukinię i dusić razem jeszcze kilka minut mieszając, aby potrawa się nie przypaliła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 08.02.2014 07:40
lubię cukinię
Natalia37
Natalia37 15.08.2011 13:59
uwielbiam cukinie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak